Hvad er mindfulness?

Mindfulness er en måde at træne på og hvis det skal beskrives kort. Så er mindfulness en træning, der består af meditationer og forskellige øvelser. Mindfulness er en træning, der hjælper en med at blive bevidst og nærværende. Mindfulness kan derfor være en hjælp, hvis man ønsker at føle sig mere tilstede i nuet og ønsker at finde sin indre ro. Træningen går ud på, at man lærer sig selv at være sammen med sig selv på en god og konstruktiv måde, også når livet kan være rigtig svært.

Men hvor kommer mindfulness fra?

Mindfulness kommer ud af, at mange mennesker har et kontant fokus på at jagte succes og være den bedste person. Dette resulterer i at vi mennesker lever i en stresset tilværelse, hvor følelsen af ikke at være god nok, konstant florere i vores tanker. Vi lever i stres og jag, hvor vores dagligdag er fyldt med aktiviteter og gøremål. Med andre ord og indenfor mindfulness så forsøger vi at undgå den smerte, der er en del af at være menneske. Faktisk er vi mennesker kun rigtigt til stede i få øjeblikke om dagen. Mindfulness går derfor ud på at gøre os mere opmærksomme på virkeligheden og nuet fremfor at bruge nuet til at have ondt af sig selv.

Mindfulness er en form for meditation, hvor metoderne og tankerne stammer fra buddhismen, taoismen og yogaen. Denne meditation handler om at vågne op til det, der er lige nu og være en del af virkeligheden. I vores tid jagter vi de små øjeblikke, hvor vi er lykkelige i stedet for at være lykkelig over livet. Med meditationerne og øvelserne er, det primære formål at arbejde med ens personlige tankegang og finde ro i sine tanker og forventninger. Mindfulness er blevet en effektiv og hjælpende træning til børn. Selvom det kan virke til at livet som barn er en leg, så har børn lige så mange bekymringer og tanker, som os voksne. Mindfulness kan hjælpe barnet med at finde en indre ro i en hektisk hverdag. Børn lever nemlig i en virkelig, hvor de får utrolig mange indtryk og informationer i løbet af en dag og det kan derfor være svært for et barn at finde roen, når det er sengetid. Mindfulness børnemeditationer er derfor et godt redskab til at hjælpe barnet til at falde til ro.

Written by