Sådan vælger du en god kontorstol

En kontorstol er fast inventar i arbejdspladser og til dels i hjemmekontorerne efter Corona. Den skal passe på din krop, da man sidder mange timer ved bordet og arbejder. Kroppen spænder mange steder og man sidder typisk fastlåst ved skrivebordet, med en ergonomisk kontorstol støttes din kroppe de rette steder og du kan klare at sidde ned i de mange timer. Der findes idag et bredt udvalg af ergonomiske kontorstole, således at man kan finde en som passer til ens størrelse.   

 

Hvad er en ergonomisk kontorstol?

Ergonomi er læren om den måde kroppen arbejder og agere op i forhold til omgivelserne. Med god ergonomi støttes din krop bedst muligt i din daglige gøren. Læren om ergonomi har været grundstenen i hvordan kontorstolene er formet. Disse er bygget til at de kan justeres af brugeren til vedkommendes krop. Du kan finde en del forskellige ergonomiske kontorstole, nogle har mere siddekomfort og andre er bygget til at løse særlige udfordringer hos nogle grupper.     

 

Hvorfor købe en ergonomisk kontorstol?

Din krop vil takke dig for at sidde på en ergonomisk kontorstol, ude denne vil du hurtigt støde ind i skader på kontoret. Dette gælder uanset hvor mange timer man sidder ned, da man trods alt sidder hver dag. Kroppen kan belastes mange steder og kontorstolen er således designet med mange funktioner til at hjælpe dig på disse svage punkter. Hvilket både gælder for personer med skader og bestemt dem uden, da man risikerer at skaden kan blive kronisk. Har du tendens til spænding i nakke eller ryg, så se efter mere ergonomi i kontorstolen. Således at du forebygger udfordringerne inden de udvikler sig til mere.        

 

Gode råd til valg af kontorstol

Da flere og flere arbejder bag et skrivebord er udvalget af ergonomiske kontorstole kæmpe. Det kan godt virke uoverskueligt at navigere grundt i det store udvalg og finde den rette stol. Her kan du læse om 5 anbefalinger på fremragende kontorstole. Man skal starte med ens behov og hvordan ens krop er, vi er alle forskellige og nogle har brug for mere støtte på visse punkter end andre. Stolen skal kunne tilpasses til din krop og aflaste de svageste punkter.    

 

Written by