Gode muligheder som arbejdsløs

Mister du jobbet, kan der være lang vej tilbage til arbejdsmarkedet igen. Den sandhed oplever mange på tæt hold, når det brev, som ingen vil modtage, dumper ind af døren fra chefen. Herefter venter en lang kamp, hvor netop arbejdsløshedsdagpenge spiller en helt afgørende rolle, hvis missionen skal lykkedes. Det er dog ikke en mission, som kan gennemføres uden stor motivation og arbejdsomhed, og det knækker mange på. Derfor skal man huske at se mulighederne, for blandt udfordringer, er de stadigvæk mange-

Du skal tænke langsigtet i dit liv

Arbejdsløshedsdagpenge er noget du kan modtage, hvis du har gjort dig overvejelser omkring muligheden for at blive arbejdsløshed, før du rent faktisk ender i situationen. Det er nemlig nødvendigt at have været tilmeldt en a-kasse, imens du er i arbejde, hvis du vil opnå arbejdsløshedsdagpenge i den periode, hvor du er ledig. Det lader mange vær med, og det kommer derfor og bider dem i halen, hvis udfordringen skulle opstå. Så hvis du endnu ikke er tilmeldt en a-kasse så er det bare om at komme i gang. Gå ind på a-kasse oversigten og find den a-kasse der passer bedst til dine behov, og så er du godt kørende.

Arbejdsløshedsdagpenge giver dig en hvis indtægt, men den kan i nogle tilfælde være betydeligt mindre, end den løn du normalt har været vant til. Derfor stiller det store krav til din organisatoriske sans, hvis ens liv skal køre videre som hidtil, imens du modtager arbejdsløshedsdagpenge. Ud over du nu måske har en mindsket indtægt, vil der også blive stillet en lang række krav til dine aktiviteter, imens du er arbejdsløs. Der skal nemlig søges minimum 7 jobs om ugen, og det udfordrer selv de mest motiverede, fordi hvor kræsen kan man tillade sig at være? Nogle søger måske ikke jobs, fordi de føler sig overkvalificerede til stillingen, men for fortsat at modtage arbejdsløshedsdagpenge, kan sådanne valg være nødvendige at tage.

Drømmejobbet er måske lige om hjørnet

Det er bare vigtigt også at huske, at denne indsats kan have betydning for resten af dit liv, hvis du nu skulle finde drømmejobbet i processen. Godt nok får du mindre i løn, og er tvunget til at søge nogle jobs, som du måske ikke synes er de mest spændende, men den træning det giver, gør dig dygtig til jobsamtalerne. Når det rigtige job så dukker op, så er du klar til at søge, klar til at tage samtalen og forhåbentlig giver det pote og du får jobbet.

Så måske ligger der en indsats bag, at kunne modtage arbejdsløshedsdagpenge, og det forudsætter også, at det har været i tankerne, før du blev ledig, men samlet set kan arbejdsindsatsen godt betale sig. Selvom du skal søge 7 jobs om ugen, vil det nok aldrig matche en 37 timers arbejdsuge. Derfor kan processen også være en god mulighed for, at nå nogle andre ting i livet. Har du bedre styr på livet på hjemmefronten, grundet den ekstra tid i hverdagen, gør det dig måske også til en bedre medarbejder, i den eventuelt kommende virksomhed, der venter forude. Derfor skal arbejdsløshedsdagpenge ses som et redskab på vejen, der gør dit fremtidige liv meget sjovere.

Written by