3 tabu emner der skal tales mere om

Når noget er tabu, er det fordi det enten er svært eller akavet at tale om. Arbejdsrelaterede tabu emner kan være mellem medarbejderne, men er også ofte et ønske fra ledelsen. Eksempelvis kunne det være et ønske fra ledelsen at medarbejderne ikke taler om lønforhold sammen. Andre tabu emner er ofte relateret til sygdom eller sex og her er en arbejdssituation ikke så tit relevant. Her er 3 tabu emner som vi ikke bør være så bange for at tale åbent og ærligt om.

  1. Manden i forholdet har rejsningsproblemer. Ofte føler han sig utilstrækkelig og ude af stand til at give sin partner den seksuelle tilfredsstillelse, hun eller han behøver. Han er bekymret for, at hans manglende evne til at opretholde en erektion vil skade hans forhold. Han har overvejet at gå til en læge for at få behandling, men han er bange for, at det vil blive offentligt kendt, og han vil blive ydmyget. Heri ligger noget af tabuet.
  2. Skal man tale arbejdsforhold kolleger imellem eller ej? Er der en undtagelse for, hvis man har et dårligt forhold til sin chef? På en arbejdsplads kan der opstå et utal af gnidninger og det er vigtigt at kunne tage en diskussion med den eller de personer, man har et problem med. Men går man så til sin chef med problemerne, såfremt det er vedkommende man har spændinger i forhold til?
  3. Skal man tale åbent om sit misbrug? Er man endt i et misbrug af en art – det kunne fx være alkohol, stoffer eller spil – hvem går man så til for at få hjælp? Går man til familien eller arbejdspladsen. Eller er det bedre at finde professionel hjælp? Det er et svært spørgsmål, for der er risici forbundet med alle tre muligheder. De største risici er manglende forståelse og ud af den kan der vokse konsekvenser, som kan få stor indflydelse på ens liv.

Written by